Opinie

    • Youp van ’t Hek

Fax aan deKinderdijkse Spreeuwen

Spreeuwen

Zag jullie donderdagavond in het journaal. Magistraal. Die massale vlucht, die zonsverduisterende pirouette. Prachtig. Pia zei dat jullie in de war waren door het zachte winterweer, maar Pia snapt het niet. Niemand snapt het. Het heeft niets met het klimaat te maken. Niemand begrijpt dat jullie het door god gezonden signaal zijn omdat het mis gaat met ons land. God schreeuwt en tracht ons te bereiken. God spreeuwt is misschien beter in dit geval.

De Kinderdijk is een van de gereformeerdste plekjes van ons land en het is niet voor niks dat Hij/Zij jullie daar laat kwetteren. De gereformeerden zitten in grote nood. En dat allemaal door pedominee Van Drimmelen, die het 'laat de kindertjes tot mij komen' iets te letterlijk nam. Rare man. Eerst zegt hij 'ik ben het' en later zegt hij weer 'ik ben het niet'. Als kind zou ik daar bloednerveus van worden. Wat is het toch een rare discussie van de zogenaamde voorstanders van pedofilie. Seksueel contact met een volwassene zou voor een kind niet schadelijk hoeven zijn. Wat zijn dat toch voor mafkezen die denken dat dat waar is. Ik heb als kind op het seminarie gezeten en daar was een hele vieze dikke pater, die nam mij op een gegeven moment op schoot en begon aan mijn twaalfjarige blote bovenbeen te friemelen en ik weet maar één ding: ik vond het verschrikkelijk. Verder dan dat is het niet gekomen omdat hij ook wel voelde dat hij de verkeerde beet had. Ik kwam uit een iets te groot gezin en was door mijn broers en zusjes al duidelijk op de hoogte gebracht van dit soort viespeuken. Had hij mij wel iets gedaan dan had ik hem nu met naam en toenaam in de krant gezet. De eerste de beste pedo die met zijn poten aan een van mijn kinderen komt, verpulver ik persoonlijk zijn klok- en hamerspel en ga daar met plezier een jaar of wat voor zitten. En waar ik helemaal niet aan moet denken is dat mijn kinderen worden betast door een gereformeerde pedo. Dat is namelijk nog erger. En ik wil ze ook niet in Rondom Tien zien soften, laat staan bij Sonja of Paul en helemaal niet bij De Leeuw. Wegwezen. Oprotten. Afblijven. Niks begrip. Pedofilie schaadt een kind.

Niemand snapt Gods toorn. Niemand snapt God. Het enige dat Hij/Zij wil zeggen is dat we balanceren op de afgrond. Het hele land is door het zachte weer in de war. Homo's tuinen massaal in de grootste fout van de hetero's, ofwel het huwelijk. Heel hetero Nederland ligt in scheiding of raakt elkaar na tien jaar lits-jumeaux nog amper aan en wat gaat de homosuele medemens doen? Die wil dat ook. Dat was nou het enige waar ik bij de homo's zo snikkend jaloers op was. Dat dartelende seksleven. Van Joop naar Frans naar Henk naar Piet. En nooit een probleem. Even lekker hutsefluts en doei. Veel homosuele vrienden van mij hebben mij dat vaak genoeg uitgelegd. Wij zijn die eenkennige, jaloerse hetero's. Wij gunnen elkaar geen avontuurtjes. Wij doen het uitsluitend achter elkaars ellebogen met een ander. En nou willen zij het ook.

Niemand snapt het nog. Wie begrijpt het land waarin de ondernemers en captains of industry, tien jaar na de dood van Joop den Uyl, roepen om de socialist Wim Kok? Wie begrijpt een land waar procureur-generaal Steenhuis vrolijk bijbeunt bij een bedrijf dat onafhankelijke adviezen aan Justitie moet verstrekken. Wie begrijpt een land waar de manisch depressieve Piet Vroon op televisie mag worden afgemaakt door een zekere Ratelband zonder dat iemand de doodzieke man in bescherming neemt. En wie begrijpt een land waarin men dat zelfde stukje zo vaak herhaalt dat de arme professor niets anders kan doen dan...

Niemand begrijpt dat. De enige die het ziet is God en die stuurt jullie. Een spreeuw om aandacht! Maar niemand snapt het. Iedereen gaat vrolijk door. Net als

YOUP VAN 'T HEK

    • Youp van ’t Hek