Wie verzint een naam voor het neushoorntje in Blijdorp? Neushoorn namen wedstrijd

Lezers van de Kinderpagina mogen de naam bedenken van het Indische neushoorn-jongetje dat 3 januari geboren is in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. Tot 31 januari zijn inzendingen welkom (Kinderpagina NEUSHOORN, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam). De winnaar krijgt een gezinsjaarkaart van Blijdorp.

Hieronder volgt een greep uit de suggesties voor namen die we al binnenkregen. Sommige zijn leuk, maar voldoen niet aan de wens van de neushoorn-verzorgers: zij willen graag dat de naam iets Indisch of Nepalees heeft, zodat je horen kan dat het kleine rinocerosje een Indisch neushoorntje is. De namen die hieronder staan, doen, net als alle andere inzendingen mee voor de prijsvraag. De winnaar wordt pas begin februari bekend gemaakt.

Een greep uit de ingezonden namen tot nu toe:

Nino Nino

Kushi (Indiaas voor blij)

Pinokkio

Boi

Nielsje

Zicoba

Manco (samengesteld uit de namen van moederneushoorn Namaste, Indiaas voor gegroet, en vaderneushoorn Nico)

Toendie

Sakchha (Indiaas voor 'het is mogelijk)

Rajiv Gandhi (de vroegere premier van India)

Rhambi (Indiaas klinkende combinatie van Rambo en Bambi)