Vermist meisje is in Engeland

EINDHOVEN, 16 JAN. Het zevenjarige Somalische meisje dat sinds vorige week maandag vermist was, is terecht. Het meisje, Libin Mohamed Ali Ahmed, blijkt zich in Engeland bij haar moeder te bevinden. Anders dan eerder werd aangenomen, is de 21-jarige vrouw die haar tijdens een busrit naar het centrum van Eindhoven uit het oog zou zijn verloren niet haar zus.

De vrouw heeft tegenover de Eindhovense politie verklaard dat zij in opdracht van een oom van het meisje haar vanuit Kenia heeft begeleid naar Nederland, waar beiden in november in de asielprocedure werden opgenomen. Twee mannen hebben het meisje op 5 januari volgens plan uit het onderzoekscentrum in Eindhoven gehaald en overgebracht naar haar moeder in Engeland. De 21-jarige vrouw verzon vervolgens het verhaal over de bus.