Politie veegt met 19 man Nijmeegs plein schoon

NIJMEGEN, 16 JAN. De Nijmeegse politie heeft donderdagavond met zeventien agenten en twee politiemensen te paard het Plein'44 in het centrum van de stad schoongeveegd. Aanleiding voor de actie waren de aanhoudende klachten van omwonenden en winkeliers over drugsdealers en overlast veroorzakende jongeren.

De politie deelde 32 processen-verbaal uit en hield vijf vermeende harddrugsdealers aan van tussen de 16 en 19 jaar. Tijdens de actie hadden ze geen drugs bij zich maar de Algemene Politieverordening (APV) staat toe dat ze kunnen worden opgepakt als het redelijke vermoeden bestaat dat zij er zijn met de bedoeling drugs te verkopen.

Dertien jongeren kregen een bekeuring omdat ze geen bromfietscertificaat hadden. De politie nam twee brommers en een auto in beslag. De overige processen-verbaal hadden betrekking op overlast.

Plein '44 is al geruime tijd een verzamelplaats voor dealers en jongeren. Ze hangen er vanaf het eind van de middag rond. Kortgeleden ontstond nog een vechtpartij tussen agenten en jongeren wegens een aanhouding. Een politiewoordvoerder sluit meer gerichte acties op het plein niet uit. (ANP)