Politie arresteert man die sprong uit rijdende trein

GORINCHEM, 16 JAN. De politie heeft gisteren een 21-jarige inwoner van Gorinchem aangehouden die woensdag zonder kaartje uit een rijdende trein sprong. De treinpassagier was op het traject tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem betrapt op zwartrijden. Toen de conductrice de coupé verliet om telefonisch hulp te vragen zag de man kans via een raampje uit de trein te springen.

Die reed op dat moment ongeveer dertig kilometer per uur. Voor een zoekactie werd het treinverkeer op het traject Geldermalsen-Dordrecht een uur stilgelegd. De NS zetten bussen in, reizigers liepen een uur vertraging op. Aan de hand van signalement en andere persoonskenmerken is de man gisteren alsnog aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal. De spoorwegen proberen tevens de schade op hem te verhalen wegens de opgelopen vertraging, de inzet van bussen en de zoekactie. Uit verhoor van de man is gebleken dat hij al eerder uit de trein is gesprongen omdat hij geen kaartje kon tonen. Hij woont aan de weg langs het spoor bij Gorinchem en is goed op de hoogte van de situatie ter plaatse. (ANP)