John Glenn (76) weer de ruimte in

WASHINGTON, 16 JAN. De Washington Post meldt vandaag dat de Democratische senator John Glenn deze herfst opnieuw de ruimte ingaat. De NASA zou dat vandaag bekendmaken. Glenn, die in 1962 als eerste Amerikaan rond de aarde cirkelde, zal meegaan met het ruimteveer Discovery.

Hij neemt deel aan een serie proeven die licht moeten werpen op de relatie tussen zwaartekracht en veroudering. Astronauten ervaren bij een lang verblijf in de ruimte symptomen die op ouderdomsverschijnselen lijken: verzwakking van botten en spieren, verminderde weerstand. Glenn, 76 jaar oud, is in goede conditie. De NASA zal volgens de Wahington Post ook opnieuw een lerares, Barbara Morgan, de ruimte insturen. Zij was twaalf jaar geleden de 'reserve' van lerares Christa McChauliffe, die omkwam bij de ramp met het ruimteveer Challenger. (Reuters)