Italiaanse rechter legt beslag op aandelen BBL

Een rechtbank in Milaan heeft beslag laten leggen op een belang van 6,7 procent in BBL dat toebehoorde aan de Italiaanse investeringsmaatschappij Unipar.

Daarmee krijgt de grotendeels afgeronde overname van de Belgische Bank Brussels Lambert (BBL) door ING Groep mogelijk een staartje.

De confiscatie houdt verband met het faillissement van Unipar. Dit bedrijf, eigendom van de Italiaanse belegger Manfredi Lefebvre, staat voor een bedrag van omgerekend ongeveer 457 miljoen gulden bij een groep Italiaanse banken in het krijt.

Volgens het door ING in november vorig jaar uitgebrachte bod is het belang ongeveer 615 miljoen gulden waard.

Of de beslaglegging iets oplevert, is onduidelijk. ING verklaarde gisteren dat Befco, eigendom van de familie Lefebvre, zijn belang inmiddels conform de voorwaarden van het bod heeft omgeruild in aandelen van de Nederlandse bank en verzekeraar. “Daarmee zijn wij de rechtmatige eigenaar van het BBL-pakket”, concludeert een woordvoerder.