De boze theepot

De grieperige Boze Theepot en de Russische Samovar speelden een partijtje schaak.

“Eerst ga ik je omsingelen”, voorspelde de Boze Theepot met schorre stem, “en dan ga ik al je witte stukken van het bord vegen en je op zo'n verschrikkelijke manier verpletteren en vermorzelen, dat je zou wensen dat je nooit geboren was. En zet nu m'n h6-pion maar op h8. Een theepot heeft tenslotte niet voor niets een bediende.”

Gehoorzaam verplaatste de Samovar de stukken van de Boze Theepot naar de door hem gewenste vakken. Maar al na een paar zetwisselingen maakte hij met een paardesprong een einde aan de plannen van zijn heer en opdrachtgever. “Mat”, fluisterde hij bescheiden. “U bent er niet helemaal met uw gedachten bij, Boze Theepot”, vervolgde hij. “U bent al een maand ziek. Ik moet ingrijpen, ik ga Buurman Koffiekan erbij halen.”