Correcties & Aanvullingen

Zelfbediening

In het artikel Een koninkrijk voor de vrouw (in de krant van woensdag 14 januari, pagina 16) werd onderaan een verkeerd telefoonnummer vermeld. Het juiste nummer van RTC is 023-5440122, fax 023-5440123.

Factor VIII

In het artikel Pharming vestigt met Rode Kruis bedrijf in VS (in de krant van woensdag, 14 januari, pagina 15) stond dat het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming samen met het Amerikaanse Rode Kruis een dochterbedrijf opricht om de bloedstollingsfactoren factor VII, IX en fibrinogeen te maken. Dit was deels onjuist. Het bedrijf zal factor VIII (niet VII dus), IX en fibrinogeen produceren.

Canaponi

In de rubriek Ingenaaid & Gebonden (in de krant van vrijdag 9 januari, pagina 30) werd directeur Ary Langbroek van uitgeverij Querido als volgt geciteerd: 'Ooit komt nog eens het verzameld werk van Van der Heijden uit, dat als subtitel zal krijgen Het verzameld werk van Patrizio Canaponi.' Dit klopt niet. Langbroek zei: 'Ooit komt het verzameld werk van Canaponi uit, onder de auteursnaam Van der Heijden.' Patrizio Canaponi was het pseudoniem waaronder A.F.Th. van der Heijden zijn eerste boeken publiceerde.