Waterpolosters na zege op Rusland in finale WK

PERTH, 15 JAN. De Nederlandse waterpolosters hebben de finale bereikt van het WK in Perth. In de halve eindstrijd won de ploeg van bondscoach Kees van Hardeveld vanmorgen met 7-5 (2-0, 0-1, 3-3 en 2-1) van Rusland. Italië is morgen de tegenstander van Nederland, dat vier jaar geleden in Rome de wereldtitel verspeelde aan Hongarije.

Europees kampioen Italië ontdeed zich in de vroege ochtenduren na verlenging en sudden death ternauwernood van gastland Australië, 10-9. Het duel tussen Nederland en Italië is een herhaling van de halve eindstrijd bij de EK in Sevilla. Toen toonde de Zuid-Europese ploeg zich de sterkste. In het groepsduel van afgelopen zaterdag, ontsierd door hard spel van Italiaanse zijde, nam Nederland met 6-5 revanche voor die nederlaag van een half jaar geleden.