'Nederkoorn op de wip'

BONN/HAMBURG, 15 JAN. Voormalig Fokker-topman Nederkoorn heeft zijn langste tijd bij Deutsche Telekom gehad. De raad van commissarissen van het Duitse telecombedrijf zou hem vandaag ontslaan, zo meldt de krant Berliner Morgenpost.

Nederkoorn was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens zijn secretaresse is hij voorlopig in bespreking. “We doen nooit mededelingen over de raad van commissarissen”, wilde een zegsman van het concern alleen kwijt.

Nederkoorn (54) werd twee jaar geleden nog met tromgeroffel binnengehaald door Deutsche Telekom. Hij kreeg de portefeuille internationale zaken. Volgens de krant kreeg hij geen greep op die zware functie.

Nederkoorn verzekerde zich destijds van een contract van vijf jaar. Deutsche Telekom zit volgens de Berliner Morgenpost daarom vast aan een afkoopsom die in de miljoenen loopt. (ANP/DPA)