HONGKONG

Geruchten dat de Sino-groep, een van Hongkongs belangrijkste vastgoedinvesteerders en projectontwikkelaars, in financiële problemen verkeert hebben vanmorgen gezorgd voor een scherpe daling van de aandelenkoersen. De Hang Seng-index ging met 7,02 procent omlaag, nadat de beurs de afgelopen twee dagen juist was hersteld van de koersval van maandag.

Zowel de aandelen Sino Land als die van Sino Hotel verloren bijna 50 procent van hun waarde, ondanks een ontkenning door de top van de ondernemingen dat er financiële problemen zijn. Sino zou in moeilijkheden zijn door de gestegen rente en de gedaalde vastgoedprijzen. Afgelopen maandag kelderde de Hang Seng-index in een reactie op de teloorgang van de zakenbank Peregrine. Elders in Azië, waar de afgelopen dagen een koersherstel plaatsvond, gaven aandelen een gemengd beeld. Zuid-Korea herstelde flink met 6,5 procent, maar in Singapore (-0,8), Maleisië (-2,1) en Thailand (-0,2) sloegen eerdere winsten om in verlies. De beurs van Jakarta ging met 4,14 procent onderuit.

    • Floris-Jan van Luyn