Hoekmannen fuseren

ROTTERDAM, 15 JAN. Hoekmansbedrijf Van der Wielen & Co wil Coffeng & Co overnemen. Directeur O. Ooms van Coffeng bevestigt dat Van der Wielen begin november een minderheidsaandeel heeft verworven in zijn bedrijf. Het is de bedoeling dat “de samenwerking” wordt uitgebreid. Berichten over samengaan circuleerden al enkele dagen op de Amsterdamse Effectenbeurs. Van der Wielen zou na overname van Coffeng het grootste hoekmansbedrijf van de beurs worden.

Ooms spreekt van samenwerking, maar zegt zelf geen aandelen te hebben verworven in Van der Wielen. Hij zegt desgevraagd “niet veel” tegen een volledige overname te hebben. Ooms: “Iedereen op de beursvloer weet dat onze structuren veel overeenkomsten vertonen. We zijn in elkaars schoot geworpen. Alleen is maar alleen.”

De aandelen die Ooms heeft verkocht aan Van der Wielen waren afkomstig van zijn voormalige zakenpartner J.L. Schopman (76). Schopman heeft in september om leeftijdsredenen zijn belang van 50 procent in Coffeng aan Ooms overgedaan.

Coffeng (acht hoekmannen) heeft Koninklijke Olie als belangrijkste fonds waarvoor het de koers op basis van vraag naar en aanbod van aandelen reguleert. Van der Wielen (twintig medewerkers) doet dat onder meer voor de hoofdfondsen Akzo, DSM, Elsevier, Gist-Brocades, Heineken en KLM. Vorige maand is Van der Wielen verhuisd naar de kantoorruimte van Coffeng aan de Amsterdamse Paleisstraat.

    • Sjouke Rijper