Forse kritiek van SC Heerenveen op beleid Van Praag

ROTTERDAM, 15 JAN. Voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen heeft tijdens een nieuwjaarsreceptie fel uitgehaald naar de clubcard en naar Michael van Praag, voorzitter van Ajax en sectiebestuurslid. “De terroristen hebben inmiddels zeven verschillende clubcards en meneer Van Praag blijft maar geloven in de kaart”, zei Van der Velde. “De kaart is onzin, geldverkwisting en een belediging voor ons publiek.”

Volgens Van der Velde gebeurt er in Heerenveen nooit wat. “Van Praag wijst met zijn wijsvinger altijd omhoog naar andere clubs. Dat is onzin. Alleen Ajax en Feyenoord hebben problemen. Wij waren niet in Beverwijk.”

De Friese club maakte bekend de jeugdinternationals Marc Eijk (16), Romano Denneboom (16) en Kees Kostwinder (15) te hebben vastgelegd. De drie kregen een meerjarig contract met een optie voor nog een aantal seizoenen.