FIFA handhaaft verdeling kaarten

ZURICH, 15 JAN. De wereldvoetbalbond FIFA is voorlopig niet van plan de verdeling van de toegangskaarten voor het WK te wijzigen. Met de steun van UEFA-voorzitter Johansson hadden de Nederlandse, Belgische en Engelse bond hun ontevredenheid over de toewijzing geuit.

Zo'n zestig procent van de 2,5 miljoen beschikbare kaarten gaat naar Franse supporters. De aanvragen van de fans in onder andere Nederland overschrijden vele malen de beschikbare toegangsbewijzen. “We zullen de extra aanvragen voor kaarten onderzoeken. Maar met de verdeling moeten we voor alle landen een gelijk systeem hanteren”, aldus een FIFA-woordvoerder.

De wedstrijd tussen Nederland en België op 13 juni staat centraal in de kwestie rond de kaartverdeling. De Belgische bond heeft 5.400 kaarten voor het duel ontvangen, terwijl inmiddels 120.000 mensen een toegangsbewijs hebben aangevraagd.