AOT ziet winst meer dan verdubbelen

Beurshandelaar Amsterdam Option Traders (AOT) heeft een bijzonder goed jaar achter de rug, zo blijkt uit de voorlopige jaarcijfers. De op een na grootste bemiddelaar op de Nederlandse financiële markten profiteerde volop van het gunstige beursklimaat in 1997: het bedrijf verdiende 107 miljoen gulden, waarvan netto 46,8 miljoen overbleef.

Een jaar eerder waren die cijfers 48,4 miljoen respectievelijk 19,7 miljoen. Vooral het optiebedrijf was zowel in Nederland als op buitenlandse markten succesvol. Het hoekmansbedrijf bereikte verder goede resultaten in de aandelenhandel, terwijl de obligatiehandel minder opleverde dan vorig jaar.

AOT veranderde in 1997 het handelssysteem, waarbij de hoeklieden een aantal privileges kwijtraakten en het lage courtagetarief verdween. AOT verwacht hierdoor dit jaar een hogere omzet. Het hoekmansbedrijf verdiende per aandeel in 1997 10.03 gulden.