Ajax

Ajax is de tweede helft van het voetbalseizoen gestart met een nederlaag. De ploeg van Morten Olsen verloor in het Olympisch Stadion in Athene met 3-1 van Panathinaikos. Dean Gorré maakte in de 85ste minuut de enige treffer voor Ajax in het oefenduel.

Olsen maakte in het duel gebruik van achttien spelers. Alleen de licht geblesseerde Juan, Sibon, Blind en Litmanen bleven aan de kant. Het ontbrak de Amsterdammers duidelijk aan wedstrijdritme. De clubs maakten de volledige negentig minuten niet vol. De scheidsrechter besloot de wedstrijd voortijdig te beëindigen omdat een deel van de 11.000 toeschouwers het veld bestormde.

Ajax is met vijf talenten een langdurig contract overeengekomen. Met de 18-jarigen Andy van der Meyde, Mitchell Piqué, Darl Douglas en Brutil Hosé tekenden voor vijf jaar. Met Richard Knopper (20) sloot Ajax een contract voor 5,5 jaar.