Wallage nog vier jaar in politiek

DEN HAAG, 14 JAN. PvdA-fractievoorzitter Jacques Wallage wil de komende vier jaar de functie van fractievoorzitter nog blijven uitoefenen, maar daarna houdt hij er definitief mee op. Dit om “dingen te gaan doen waar ik nu nooit aan toekom”.

Wallage acht zich desgevraagd in staat een hoofdredacteurschap bij een krant te vervullen, een televisieprogramma te presenteren (“zodat die Witteman eindelijk eens concurrentie krijgt”), directeur van de Nederlandse Opera of het Concertgebouworkest te worden of burgemeester van Amsterdam of Groningen. Dat somt de PvdA'er op in een interview met HP/De Tijd van deze week. “Mijn planning is nog vier jaar fractievoorzitter en daar heb ik mijn beide handjes vol aan. En voor de periode daarna zijn er heel veel dingen mogelijk, maar niet de partij leiden.”