Verlies Sampras toernooi Sydney

SYDNEY, 14 JAN. Pete Sampras is vanmorgen uitgeschakeld in het tennistoernooi van Sydney. De Amerikaan verloor in drie sets van de Braziliaan Gustavo Kuerten, afgelopen zomer winnaar op Roland Garros. Beide spelers bereiden zich in sydney voor op de Australian Open, die maandag in Melbourne beginnen. Sampras had weinig last van zijn kuitblessure. Hij klaagde meer over de hitte en de wind. “Zelden heb ik onder zulke slechte omstandigheden gespeeld. Dit weer was meer geschikt om vliegers op te laten.”

Titelhouder Sampras is bij de mannen als eerste geplaatst voor het grand-slamtoernooi in Melbourne. Bij de vrouwen voert de Zwitserse favoriete Martina Hingis de plaatsingslijst aan. De Nederlandse Brenda Schultz-McCarthy werd als elfde geplaatst. Het is echter onzeker of ze in actie komt. Schultz heeft last van een schouderblessure.