Verkoop deel Origin vertraagd

ROTTERDAM, 14 JAN. Philips' verkoop van een deelbelang in dochter Origin aan Price Waterhouse heeft vertraging opgelopen. Dat heeft Philips vanmorgen bevestigd.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal kunnen de partijen het niet eens worden over de prijs. Philips en Price Waterhouse tekenden in oktober een intentieverklaring voor een deelname van Price Waterhouse in Origin van tussen 20 en 25 procent. Een definitieve overeenkomst had voor het einde van het afgelopen jaar gesloten moeten worden. Philips wil niet aangeven waardoor de vertraging is ontstaan.

Volgens Analist B. Siebrand van SNS Securities is het goed denkbaar dat de onderhandelingen over Origin op de prijs zijn vastgelopen. Onder normale omstandigheden (een netto winstmarge van omstreeks tien procent) zou een automatiseerder van het kaliber Origin volgens hem 6 tot 8 miljard gulden waard kunnen zijn.