Verbetering bij Emis traag op gang

De verbetering van het resultaat bij marktonderzoekgroep Emis (Interview, NSS) is trager op gang gekomen dan eerder was verwacht. Emis is in 1997 uitgekomen op een verlies van 0,4 miljoen gulden. Daarbij moet nog eens 1 miljoen worden geteld voor eenmalige reorganisatiekosten. In 1996 was er een nettowinst van 1,8 miljoen gulden.

De maatregelen tot winstherstel hebben inmiddels het beoogde effect gesorteerd en over 1998 mag daarom winst worden verwacht, zo heeft het kwakkelende bedrijf laten weten.

De bedrijfsopbrengsten daalden vorig jaar van 46,5 miljoen naar 42,5 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat was 0,9 miljoen guldennegatief tegen 2,6 miljoen gulden positief in 1996. Emis wist een verlies van 1,5 miljoen gulden in het eerste halfjaar om te buigen in een nettowinst van 0,1 miljoen gulden in de tweede jaarhelft.