Zoekactie daders moorden Pakistan

LAHORE, 13 JAN. De Pakistaanse politie heeft gisteren en vandaag honderden sunnitische moslims aangehouden tijdens een grootscheepse zoekactie in moskeeën, kantoren en religieuze scholen naar de daders van de moord, zondag, op 24 shi'ieten op een begraafplaats in het hart van de stad Lahore. De moordpartij, waarvoor een extremistische sunnitische groep de verantwoordelijkheid heeft opgeëist, ontketende gisteren wijdverspreide protesten in Lahore en verscheidene andere Pakistaanse steden. Daarbij zwoeren duizenden shi'ieten wraak.

In verband met het aanhoudende sectarische geweld zijn in het verleden al talrijke sunnieten en shi'ieten gevangen gezet. Weinigen zijn echter ook veroordeeld. Volgens juristen worden advocaten en rechters geregeld met de dood bedreigd door militante moslims, en bestaat er daarom niet veel neiging verdachten te veroordelen. (AP)