KNVB komt kaarten tekort voor WK-voetbal

ZEIST, 13 JAN. In navolging van de Belgische voetbalbond zet ook de KNVB grote vraagtekens bij de verspreiding van de kaarten voor het wereldkampioenschap voetbal, komende zomer in Frankrijk. De KNVB vreest

dat duizenden leden van de Supporters Club Oranje niet langs officiële kanalen een toegangsbewijs kunnen bemachtigen voor de eerste wedstrijd van Oranje, op 13 juni in Saint-Denis tegen België.

Ook voor de andere groepsduels van Nederland is bij de KNVB de vraag veel groter dan het aanbod. “De Supporters Club Oranje telt op dit moment alleen al 28.000 leden. Slechts een kleine groep kunnen we op grond van de huidige toewijzing bedienen”, aldus een KNVB-woordvoerder gisteren. Volgens de bond, die voor de interland tegen België 5.800 kaarten kreeg, leidt de huidige kaartverdeling tot een bloeiende zwarte markt. Zestig procent van het totale aantal van 2,5 miljoen WK-tickets is bestemd voor de Franse markt. De Belgische voetbalbond (KBVB) deponeerde zondag al een klacht bij de FIFA over de kaartverdeling. Volgens een woordvoerder heeft een anonieme tussenpersoon onlangs 10.000 tickets in Brussel aangeboden tegen het zesvoudige tarief. De kaarten zouden afkomstig zijn van een Brits reisbureau.