Coaches lauweren Ronaldo ook

PARIJS, 13 JAN. De Braziliaanse international Ronaldo is voor het tweede achtereenvolgende jaar tot beste voetballer van de wereld gekozen. De 21-jarige aanvaller van Internazionale, die 480 punten kreeg, ontving zijn onderscheiding gisteravond tijdens een gala van de wereldvoetbalbond FIFA in Parijs.

Zijn landgenoot Roberto Carlos (Real Madrid, 65 punten) eindigde als tweede, voor Dennis Bergkamp (Arsenal, 62) en Zinedine Zidane (Juventus, 62). De jury bestond uit 121 bondscoaches. De FIFA maakte in Parijs ook bekend dat Johan Cruijff en Rinus Michels zijn opgenomen in een nieuw 'wereldmuseum van het voetbal', dat waarschijnlijk bij Disneyland zal verschijnen. Tien topspelers uit het verleden zijn uitverkozen voor deze Hall of fame, Michels is opgenomen als trainer.