Winst investeerder HAL ruim verdubbeld

Investeringsmaatschappij HAL heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 250 miljoen dollar (ruim 510 miljoen gulden). Dat komt neer op een ruime verdubbeling vergeleken met 1996, toen de nettowinst uitkwam op 209 miljoen gulden. De netto vermogenswaarde van HAL Holding is met 502 miljoen gulden gestegen tot 2,9 miljard gulden.

De sterke winststijging is vooral te danken aan boekwinsten, onder meer op de verkoop van een groot aandelenbelang in het ingenieursbureau Fugro. HAL heeft ook flinke belangen in de effectenbank Kempen & Co, het hoekmansbedrijf Van der Moolen, de optiekketen Pearle en Het Financieele Dagblad.

Voorgesteld zal worden over 1997 een dividend van 1 dollar (ongeveer 2,05 gulden) per aandeel uit te keren (1996: 0,80 dollar). De definitieve cijfers over 1997 zullen op 25 maart aanstaande worden bekendgemaakt. De aandeelhoudersvergadering van HAL Trust zal op 28 mei in Rotterdam worden gehouden.