Voetbal Italie

Inter Milan heeft zich enigszins hersteld van de zware bekernederlaag midweeks tegen aartsrivaal AC Milan (5-0). De Italiaanse koploper won met 1-0 bij laagvlieger Piacenza. Moriero maakte halverwege de tweede helft het doelpunt. Winter en Kanu kwamen wegens blessures niet in actie bij Inter.

AC Milan stelde in de thuiswedstrijd tegen AS Roma weer eens teleur. Het duel tussen de twee subtoppers bleef zonder doelpunten. Kluivert was aanvankelijk gepasseerd door trainer Capello. Door een spierblessure bij Savicevic tijdens de warming-up mocht de voormalige Ajacied vanaf het beginsignaal meedoen.

Evenals zijn ploeggenoten imponeerde hij niet. “Niemand haalde bij ons een voldoende, ook ik niet”, gaf Kluivert toe. “Ik ben blij dat ik niet ben gewisseld.”

Rond twee wedstrijden uit de Italiaanse Serie A ontstonden gisteren rellen. Na de nederlaag (4-0) bij Lazio gingen fans van Lecce met de politie op de vuist. In Brescia werden na de overwinning van Fiorentina (1-3) tien aanhangers van de thuisploeg gearresteerd. Zij behoorden tot een grote groep fans die enkele supportersbussen van de tegenstander belaagden. Tijdens de onlusten vielen zowel aan de kant van de politie als aan de kant van de Brescia-aanhang gewonden. (ANP)