Rellen in Spanje en Italië; FC Barcelona verspeelt weer zege in slotfase

ROTTERDAM, 12 JAN. In de 20ste ronde van de Spaanse voetbalcompetitie hebben Real Madrid en FC Barcelona niet geprofiteerd van elkaars misstappen. Barcelona bleef in San Sebastian bij Real Sociedad op 2-2 steken. Real Madrid kwam niet verder dan 1-1 bij stadgenoot Atletico.

Op de ranglijst heeft Barcelona 41 punten uit 19 wedstrijden, Real 40 uit 20. Barcelona moet de uitwedstrijd tegen het ook bepaald niet zwakke Betis nog inhalen.

Barcelona - met Hesp, Bogarde en Reiziger in de basis - nam bij Sociedad, dat zestien thuiswedstrijden ongeslagen was, een voorsprong van 2-0, maar liet de tegenstander de laatste zes minuten toch langszij komen. Vorige week verspeelde Barcelona een 3-1 voorsprong bij Salamanca. “Wij gaan vooruit”, sprak coach Louis van Gaal na afloop cynisch. “Vorige week verloren we drie punten in acht minuten, nu maar twee in de laatste zes minuten.”

Bij Atletico-Real zagen zaterdagavond 56.000 liefhebbers Real in de 69ste minuut de leiding nemen door de Braziliaan Savio. Vier minuten voor tijd maakte Romero gelijk. Seedorf was op dat moment bij Real net gewisseld.

Kort na de beladen stadsderby tussen Atletico en Real Madrid is zaterdag een supporter van Atletico neergestoken. Drie Real Madrid-aanhangers van de radicale groep Ultras Sur staken de 32-jarige man neer in de binnenstad van Madrid. De Atletico-fan is, na een zes uur durende operatie nog steeds in levensgevaar.