Nederlandse zakenman dood bij aanslag in Riga

RIGA, 12 JAN. De Nederlandse zakenman J. de Vos is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een bomaanslag in de Letse hoofdstad Riga. Volgens de Letse politie reed De Vos in een van de hoofdstraten van de stad toen zijn auto de lucht in vloog, zo meldde het persbureau Interfax gisteren. De springstof was onder de bestuurdersstoel geplaatst.

De Vos (36) was leider van het Lets-Nederlandse bedrijf Opportunity Group International, dat bouwmaterialen importeert.

De politie van Riga wilde niet zeggen in welke richting de politie de dader of daders zoekt en wat het mogelijke motief voor de moordaanslag is. De woordvoerster wilde geen verband leggen met de georganiseerde criminaliteit, die in de Letse hoofdstad tal van bomaanslagen heeft gepleegd. (DPA/ Interfax/ AFP)