Man steekt agent in Breda neer

BREDA, 12 JAN. Een 31-jarige politie-agent is gisterochtend in het centrum van Breda met een mes gestoken in zijn hals. Een collega-agent schoot de 33-jarige dader in de heup om zichzelf te beschermen. Beide slachtoffers zijn zwaar gewond overgebracht naar het Ignatiusziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

De verdachte had twee fietsende meisjes eerder op de ochtend aangevallen met een mes. Een 17-jarig meisje raakte hij daarbij in haar schouder. Het meisje raakte licht gewond, omstanders belden de politie. Na deze daad liep de verdachte richting stadscentrum.

De twee agenten, die waren gealarmeerd, probeerden met de man in gesprek te komen en hem zijn mes afhandig te maken. Plotseling kwam de man op één van de agenten af en haalde met het mes uit. Hij stak de agent in de hals, waarop de collega-agent schoot.

Toen de dader ook in zijn richting kwam, schoot hij opnieuw, dit keer gericht, in de heup van de dader. Volgens de wpprdvoerder van de politie is het nog onduidelijk of de man onder invloed was. Hij zou in elk geval “enorm overstuur” zijn geweest.

Andere politiemensen hebben hun zwaargewonde collega en naar het ziekenhuis gebracht. Beiden zijn daar geopereerd en zijn buiten levensgevaar. De technische recherche heeft op de plek van de confrontatie een onderzoek ingesteld. Die is daardoor enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer.

Volgens de politiewoordvoerder is het “uitzonderlijk” dat een agent wordt gestoken. “Ze krijgen weleens een klap, maar meer niet.” Er wordt een buurtonderzoek ingesteld. De politie maakt over het schieten met het dienstwapen een rapport op voor de officier van justitie. Die moet beslissen of hij de Rijksrecherche voor een diepgaander onderzoek inschakelt.