Selectie; Radio; Zaterdag

Middagconcert. Werken van Weill, Sjostakovitsj en Beethoven, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk m.m.v. Jaap van Zweden, viool. Radio 4, 14.04-16.00u.

De Nederlanden: Dames, dames... Muziek van Nederlandse componistes/pianistes en hun buitenlandse tijdgenotes. Arthur Schoonderwoerd, fortepiano, speelt werken van onder anderen Gertrude van den Bergh, Hélène de Montgéroult. Radio 4, 17.00-18.00u.

Avondconcert/ Opera Live. Rigoletto, opera van Verdi uitgevoerd door koor en orkest van de Opera van Kiev o.l.v. Mikola Diadura. Solisten o.a.: Mikhaïlo Didyk, tenor, Roman Maïroboda, bariton en Olga Nagoma, sopraan. Radio 4, 19.02-0.00u.

Noorderslag. Live verslag van dit festival van de Nederlandse popmuziek in de Oosterpoort te Groningen. Met o.m. Anouk, Travis, Nuff Said, Cords, Skik en EC Groove Society. En de uitreiking van de Popprijs aan de band of artiest die zich in 1997 het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse popmuziek. Radio 3, 21.00-03.00u.

Volgspot-live. Met de cabaretgroep Niet Schieten, Rob Janszen en zijn groep De Zaak, 'zaprock' van de Achterhoekse band Crawatte en de Chileense zanger en gitarist Oscar Andrade. Radio 2, 22.04-0.00u.