Oekraïne wordt steeds armer

KIEV, 10 JAN. Oekraïne is ook vorig jaar nog met een achteruitgang van zijn economie geconfronteerd. In 1997 kromp de totale productie met 4 procent, nadat de economie in 1996 al met 10 procent was ingezakt.

Dat heeft de Oekraïnse premier Valeri Poestovojtenko gisteren bekendgemaakt. Kiev had aanvankelijk voor het afgelopen jaar ingezet op een voorzichtig herstel van de economie met een half procent.

Vergeleken met andere landen van het voormalige Oostblok en de voormalige Sovjet-Unie presteert Oekraïne op economisch terrein uiterst mager.

Op de ranglijst van economische ontwikkeling, opgemaakt door de Oost-Europabank, bezet Oekraïne een van de laatste plaatsen. (DPA)

Lyddie (Stefan Scaini, 1996, Can./GB). Canadees-Engelse televisie-film die een waarheidsgetrouw beeld geeft van het boerenleven in Canada aan het eind van de vorige eeuw. Lyddie is de oudste dochter van een arm boerengezin met vier kinderen. Het gaat zo slecht met de boerderij dat alle gezinsleden de boerderij moeten verlaten om elders werk te zoeken. Haar doorzettingsvermogen wordt zwaar op de proef gesteld. Ned.2, 20.30-22.00u.