FNV wil staken

ALMELO, 10 JAN. De Industriebond FNV bereidt een staking voor bij Texas Instruments in Almelo. De actie heeft binnen enkele weken plaats. Bestuurder T. Verdijsseldonk van de Industriebond FNV heeft dat gisteren bekend gemaakt, nadat het overleg met de directie over het intrekken van een reorganisatieplan was vastgelopen. Daardoor verdwijnen er 195 banen.

Het bedrijf wil een deel van de productie overplaatsen naar lage-lonenlanden. Volgens de Industriebond FNV is het Almelose bedrijf van Texas Instruments winstgevend en is de reorganisatie louter ingegeven door het streven naar winstmaximalisatie. Bij het Almelose bedrijf werken nu nog 485 mensen.

Texas Instruments is onderdeel van een mondiaal actief halfgeleiderconcern met het hoofdkantoor in Dallas (Texas). De fabriek in Almelo maakt elektronica voor de auto-industrie en huishoudelijke apparaten. (ANP)

Der Pirat. Duitse tv-film uit 1997 van Bernd Schadewald. Hamburg, 1968. De achttienjarige Jan en zijn broer Ludwig genieten van de mogelijkheden van de nieuwe tijd, gebruiken drugs en dealen. Als hun ouders laten merken dat ze hier helemaal niet blij mee zijn, verlaat Jan het ouderlijk huis om partner te worden van drugsdealer Cramberg. Als Cramberg opgepakt wordt, neemt Jan graag zijn positie over en pikt hij bovendien Crambergs vriendin in. Duitsl.2, 20.15-22.00u.