Algerije

Wekelijks kunnen we vernemen - bij uitzondering op de voorpagina - van de gruwelheden begaan in Algerije. Kinderen, baby's worden op brute, gruwelijke wijze afgemaakt. Jonge meisjes en vrouwen verkracht, om vervolgens een zelfde lot te ondergaan. Door mensen, die zich gelovigen noemen, en zeggen in naam van God te handelen! Wat een godsdienstwaanzin: het ultieme voorbeeld hoe ongeloofwaardig religie is, zeker daar waar zij aan fanatisme grenst.

Wat mij zo verbaast: wáár blijven de protesten, zowel op nationaal als internationaal niveau? Zijn we murw geworden voor gruwelijkheden op deze schaal? Of is dit de subtiele invloed van de selectiviteit van de media? Immers, als in Israel één Palestijn wordt omgebracht, staan de kranten bol van verontwaardigde reacties en rollen de VN-resoluties van de persen.

Wat moet er gebeuren om de (internationale) politiek geïnteresseerd te krijgen, tegen zoveel gruwelijkheden?! Waar blijft het protest van medegelovigen, van landen die pretenderen zo islamitisch te zijn? Ik begrijp deze wereld niet meer..., zeker die van de gelovigen.