Nog nul keer van de trap gevallen

Dierenpantoffels kunnen gevaarlijk zijn, was de kerstboodschap van de Engelse Koninklijke Vereniging ter Voorkoming van Ongelukken. Je kan er mee van de trap vallen, makkelijk struikelen en zo voorts. Daarom was het geen goed kindercadeautje voor onder de kerstboom, waarschuwde de Vereniging.

Toch hebben ook in Nederland veel kinderen dierenpantoffels gekregen, en we vroegen lezers van de Kinderpagina een foto ervan op te sturen. We kregen er vijf binnen. Dore de Roos (9) uit Nieuwerkerk van de IJssel liet zich met hond Sientje bij de kerstboom in hondentoffels fotograferen. Ze schreef er triomfantelijk bij: 'nog 0 x van de trap gevallen!' Volgens haar valt het dus wel mee met het dierenpantoffelgevaar. Toch waarschuwden Pepita en Fiona van den Heiligenberg (7 en 10) uit Culemborg, in konijnentoffels, voor de val van de trap: in verband gewikkeld zien we ze kermend onder aan de trap liggen.

Pauline Vos (11) uit Amersfoort versierde zelfs haar hondentoffels met kerststerren. Bas Barteling (10) uit Amsterdam stuurde de gevaarlijkste foto in: niet alleen heeft hij grote hondenpantoffels aan met lange struikeloren, hij heeft ook nog een grote harige marionet voor zijn voeten en tussen zijn benen door loopt zijn hond. Dat is vragen om ongelukken. Er is eEÉEÉén dierenpantoffel-ongeluk gemeld aan de Kinderpagina: een moeder liet weten dat haar dochter in varkenstoffels per ongeluk in de keuken tegen de oven aangestoten was, juist toen er een cake in stond, die rijzen moest. Door de schok zakte de cake in.

    • Paul Steenhuis