NOC*NSF moet reorganiseren

PAPENDAL, 9 JAN. NOC*NSF moet reorganiseren en wel op korte termijn. Dit is de conclusie van een bedrijfskundig onderzoek dat het bureau Bakkenist op verzoek bij de nationale overkoepelende sportbond heeft verricht. NOC*NSF ontstond vijf jaar geleden door samengaan van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie. In het nationaal sportcentrum Papendal bij Arnhem werken ongeveer 300 medewerkers met een directie onder verantwoordelijkheid van het bestuur NOC*NSF.

De analyse, gebaseerd op veertien interviews, staat stijf van knelpunten en is hard: onduidelijke rol van het bestuur, matige bureau-organisatie, gebrek aan leiding en onvoldoende resultaatgerichte inspanningen. Daarentegen zijn de medewerkers wel gemotiveerd en werken hard, maar er bestaat geen 'wij-gevoel'. NOC-voorzitter W. Huibregtsen verwacht dat de reorganisatie bij de sportbond niet leidt tot ontslagen of een bestuurscrisis. “We zoeken alleen een opvolger voor mede-directeur Wim de Heer die met pensioen gaat.”