Merit Cup wint vierde etappe Whitbreadrace

AUCKLAND, 9 JAN. Het jacht Merit Cup heeft vandaag de vierde etappe van de Whitbread zeilrace rond de wereld gewonnen. Na een race over 1.270 zeemijl van Sydney naar Auckland kwam de boot van schipper Grant Dalton als eerste over de finish. De Nederlander Dirk de Ridder maakt deel uit van de bemanning van de boot.

Het Nederlandse zeiljacht Brunel Sunergy eindigde als achtste en voorlaatste en evenaarde daarmee de prestatie van de derde etappe, die de vloot van Fremantle naar Sydney had gevoerd. In de eerste twee etappes was de boot telkens als negende en laatste geëindigd. “Ik ben vooral moe en ook teleurgesteld”, zei Heiner bij aankomst in Auckland.

Het Zweedse jacht EF Language, dat vandaag als vierde eindigde, behield de leiding in het algemeen klassement. De etappe naar Auckland was de kortste opgave voor de deelnemers aan de tocht, die negen etappes telt.