KLM en Malaysia willen samenwerken

KLM en Malaysia Airlines gaan commercieel samenwerken. De twee luchtvaartmaatschappijen willen hun netwerken op en vanaf hun belangrijkste knooppunten, Schiphol en de nieuwe luchthaven Klia bij Kuala Lumpur, op elkaar aansluiten. Ook gaan zij elkaars vluchtcode toevoegen aan de vluchten tussen Amsterdam en de Maleisische hoofdstad (codesharing).

KLM en Malaysian gaan ook samenwerking op het gebied van grondafhandeling, verkoop en loyaliteitsprogramma's onderzoeken. Op het gebied van luchtvracht werken de twee bedrijven al samen.

Northwest Airlines, de Amerikaanse partner van KLM, heeft vorig jaar recordvervoercijfers geboekt. Het aantal vervoerde passagiers steeg met 3,7 procent tot ruim 54,6 miljoen, terwijl het aantal passagierskilometers met 4,9 procent groeide.

Ook het vrachtvervoer liet groei zien. Het aantal tonkilometers groeide met 3 procent.