IMF-lening voor Rusland vrij

WASHINGTON, 9 JAN. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gisteren alsnog besloten tot het verstrekken van een lening van 700 miljoen dollar (1,4 miljard gulden) aan Rusland. Het is een onderdeel van een pakket van 9,2 miljard dollar aan kredieten.

Afgelopen najaar weigerde het IMF de gelden vrij te geven, omdat de belastinginning in Rusland te wensen overliet. Onderhandelingen volgden tussen experts van de instelling en Russische regeringsfunctionarissen, die in december elkaar vonden.

Tot dusver heeft Rusland 4,7 miljard dollar van de in maart 1996 toegekende lening ontvangen. Met de middelen probeert Moskou de economie nieuw leven in te blazen. Volgens zegslieden in Moskou is de economie vorig jaar na jaren krimp gegroeid. Voor dit jaar mikken de Russen op 2 procent groei. (Reuters)