Componist Michael Tippett (93) overleden

LONDEN, 9 JAN. De Engelse componist en dirigent Sir Michael Tippett is een week na zijn 93ste verjaardag overleden aan een longontsteking. Tippett was een van de belangrijkste Engelse componisten van deze eeuw en werd beroemd met zijn oratorium A Child of Our Time, gecomponeerd op een eigen tekst over de jodenvervolging.

Hij begon er aan in 1939, vlak na het begin van de Tweede Wereldoorlog, en het werk ging in 1944 in première. Tippett schreef onder andere opera's (The Midsummer Marriage, King Priam, The knot garden en The ice break, alle op eigen libretti), vier symfonieën en strijkkwartetten. Hij werd door koningin Elizabeth II in 1966 geridderd. In 1979 werd hij Companion of Honor en in 1983 werd hij opgenomen in de exclusieve Order of Merit. (AP)