Collectie Van der Heijden

Ook een andere grote naam uit het Querido-fonds wordt dit voorjaar in het zonnetje gezet. A.F.Th. van der Heijden krijgt zijn eigen Collectie Van der Heijden, een serie paperbacks die al zijn boeken tot nu toe omvat.

Ook de boeken die Van der Heijden schreef onder zijn pseudoniem Patrizio Canaponi, zoals Een gondel in de Herengracht (1978), zijn in de serie opgenomen - opvallend genoeg gewoon met Van der Heijdens eigen naam op de omslag in plaats van die van zijn dubbelganger 'van Nederlands-Italiaansen bloede'. 'Bij de herdrukken van de Canaponi-titels in de Salamander-reeks stond ook al A.F.Th. van der Heijden als auteur op de omslag', legt uitgever Ary Langbroek uit, 'met daaronder 'voorheen Patrizio Canaponi'. Dat laatste staat nu binnenin het boek, dat samen met de andere herdrukken een uniforme bibliotheek moet worden. Ooit komt nog eens het verzameld werk van Van der Heijden uit, dat als subtitel zal krijgen Het verzameld werk van Patrizio Canaponi. Wanneer dat verschijnt blijft nog een verrassing.'