WK-zwemmen

China won vandaag zijn eerste WK-goud.

Dat deden Shuwei Sun en Liang Tian bij het synchroonspringen. Dat nummer staat bij de WK voor het eerst op het programma. Het Chinese duo eindigde met 326,34 punten voor het Duitse tweetal Kühne en Hempel.

De Nederlandse vrouwenploeg won op de eerste dag van het waterpolotoernooi bij de WK met 8-2 van Griekenland. Het was Sandra Nieuwenburg die met drie doelpunten in de derde periode Oranje over het dode punt heen hielp. “De ploeg stond onder stroom”, oordeelde de 121-voudig international. De strakke gezichten tijdens het volkslied in het buitenbad van het Challenge Stadium voorspelden al weinig goeds.

De WK zijn voor de ploeg van bondscoach Van Hardeveld het toernooi van de waarheid. Met een plaats bij de eerste vijf kwalificeert Nederland zich voor de Olympische Spelen van Sydney. Daar staat het waterpolo voor vrouwen voor het eerst op het programma. “We hebben in Perth een reputatie hoog te houden, want we werden er in 1991 wereldkampioen” aldus Van Hardeveld.