Rotterdams Pakhoed lijft Transol in

Het Rotterdamse opslag- en distributiecentrum Pakhoed neemt het chemische distributie- en logistiek bedrijf Transol in Ridderkerk over. Dit hebben de directies van beide ondernemingen vandaag meegedeeld. Met de overname breidt het Rotterdamse concern zijn netwerk in Europa uit. Vooral Duitsland stond hoog op het verlanglijstje van Pakhoed om geheel West-Europa te bestrijken.

“Transol is een winstgevend bedrijf en is voor ons een goede eerste stap om onze activiteiten in Duitsland uit te breiden”, aldus topman N. Westdijk van Pakhoed. Transol haalt 60 procent van zijn omzet uit Duitsland.

Transol, dat ook vestigingen in Azië heeft, behaalde vorig jaar met 135 werknemers een nettowinst van 7,5 miljoen gulden op een omzet van 210 miljoen gulden. Pakhoed is de op een na grootste distribiteur van chemische producten in Europa. Op het gebied van tankopslag is het havenbedrijf een van de grootste in de wereld. Over 1997 verwacht Pakhoed een nettowinst van ongeveer 175 miljoen gulden. Beide bedrijven willen niets kwijt over het bedrag dat met de transactie gemoeid is.