Protest tegen tarieven KLM naar Antillen

WILLEMSTAD, 8 JAN. Het monopolie van de KLM en de door haar vastgestelde vliegtarieven frustreren de ontwikkeling van het toerisme op Curaçao. Daardoor wordt ook de verdere groei van de economie daar ernstig belemmerd. Het KPMG/Bureau voor Economische Argumentatie uit Zwolle constateert dit in een rapport.

KPMG/BEA vindt dat ook andere Nederlandse luchtvaartondernemingen op Curaçao zouden moeten kunnen vliegen.

De KLM wijst de kritiek van de hand. Het rapport is eerder een inventarisatie van emoties dan een wetenschappelijk onderbouwde studie. De vraag is daarom gerechtvaardigd of het wel serieus moet worden genomen liet de KLM gisteren weten.

De tarieven van de KLM op de door haar beheerste Antillenroute zijn op Curaçao al jarenlang onderwerp van heftige discussies. “Gerekend naar de afgelegde kilometers zijn de KLM-tarieven op de route Schiphol-Willemstad de hoogste ter wereld. Door haar monopolie staan we machteloos, maar intussen wordt onze toeristensector zwaar de dupe”, zegt een hoteleigenaar. De KLM voert wekelijks meer dan twintig vluchten uit op de Antillen en Aruba. (ANP)