Mak krijgt leiding van effectenbedrijf NIB

ROTTERDAM, 8 JAN. Het door de beursfraudezaak geplaagde effectenbedrijf van de Nationale Investeringsbank komt onder leiding van W. Mak, onder meer oud-directeur van Robeco Effectenbank. Mak is voorlopig benoemd voor één jaar.

Eind november heeft de Nationale Investeringsbank (NIB) naar aanleiding van de beursfraude effectendochter NIB Securities opgeheven en de activiteiten vanuit de bank voortgezet. NIB Securities was de opvolger van NIB Strating, aanvankelijk het effectenkantoor van A.S., een hoofdverdachte in de beursfraudezaak.

Mak is als directeur van het Robeco Effectenkantoor ook commissaris geweest bij het Londense FTC. Dit financiële handelsbedrijf kwam eind vorig jaar in opspraak tijdens de beursfraudezaak. Volgens een zegsman van de NIB heeft Maks commissariaat bij FTC geen rol gespeeld bij zijn benoeming. “In de beursaffaire zijn verschrikkelijk veel mensen genoemd. Mak heeft een uitstekende reputatie en dat is voor ons doorslaggevend.”

Volgens NIB zal de reorganisatie van het effectenkantoor over enkele weken voltooid zijn. Naast Mak is ook de enkele weken geleden aangestelde A. Veerman directeur bij de effectenafdeling.