INTERNET

The Shakespeare Birthplace Trust Informatie over Stratford-upon-Avon, de Shakespeare-bibliotheek, diverse musea en het fonds dat de vijf Shakespeare huizen beheert. www.shakespeare.org.uk

Folger Shakespeare Library

Homepage van het onafhankelijke onderzoeksinstituut. De bibliotheek met uitsluitend werk van Shakespeare is de grootste ter wereld. www.folger.edu/

The Shakespeare Theatre

Informatie over onder meer Shakespeare workshops in Londen. Gedurende acht weken kunnen zowel jongeren als meer ervaren acteurs acteer- en technische lessen volgen. Jongeren kunnen terecht in The Lansbury Theatre. Anderen krijgen les in The Shakespeare Theatre Rehearsal Studios. De workshops kosten $ 225 (bijna 790 gulden) voor een reeks lessen. Inlichtingen en inschrijving: shakespearedc.org/ guild.html

Uittreksels en analyses

Boekverslagen van diverse literaire werken, waaronder die van Shakespeare. www.dds.nl/hool/avo/ boeken/index.html

CD-ROM

The Shakespeare Collection Engelstalig cd-rom-pakket over leven en werk, het 16de eeuwse Londen en The Globe. Bevat geen bewegende beelden of informatie over theater- en filmbewerkingen en voegt weinig toe aan wat een encyclopedie al vermeldt. 108 gulden, Zane Publishing (1995).