HET GEZICHT VAN DE REGIO

Foto: Een schot in de roos en een gat in de markt, vindt nieuwspresentator Jos Benders zijn commerciële regionale omroep TV8 Limburg. “Hier in Limburg hebben we jarenlang naar de randstad tv uit Hilversum gekeken. Misschien dat jullie in het westen daar een thuisgevoel bij kregen, voor ons was dat de regionale omroep West. Het sprak minder aan.

Nu we hier onze eigen zender hebben, voelt de kijker: die pief die daar zit te presenteren is een van ons. Het is echt een station met een draagvlak.” En dat blijkt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat 80 procent van de Limburgse huishoudens wel eens kijkt en dat de helft daarvan elke dag op TV8 afstemt. “Daarmee behoren we tot de top twee onder de regionale omroepen.” Benders denkt dat Limburgers misschien nog iets trouwer zijn aan het station dan de Brabanders aan zusterzender TV8 Brabant. “Hier heb je echt het Friesland, Ulster gevoel. Wij zijn echt een aparte provincie.” Op de foto de nieuwslezers met v.l.n.r. Simone van Trier, Pieter Kiewied, Jos Benders en Monique van den Boogaard. (Foto Chris Keulen) Dit is de laatste aflevering van een fotoserie over de regionale omroepen.