Groeiprognose EC op 3 procent

BRUSSEL, 8 JAN. De financiële crisis in Zuidoost-Azië zal de economische groei in de Europese Unie dit jaar niet in de weg staan. De Europese Commissie hanteert haar groeiprognose van 3 procent, die eind vorig jaar al werd gedaan. Volgens Europees commissaris voor Monetaire Zaken De Silguy zal de crisis slechts een “marginale impact” hebben op de EU.

“De groei zal sterk blijven. Alle indicatoren blijven positief. De groei wordt sterk gedragen door een interne vraag.” De Silguy wijst er verder op dat Europese banken relatief weinig risico's zijn aangegaan in Zuid-Oost-Azië. In totaal staat daar voor 364 miljard dollar aan Europese tegoeden uit, waarvan de helft in Singapore en Hongkong, waaraan de crisis tot op heden volgens De Silguy “grotendeels voorbij is gegaan”.