GALERIE

ASSELBERGS 'Van Gustave Asselbergs blijft het beeld bestaan van een jonge kunstenaar die zo begaafd was dat wij hem in het leven van de nieuwe kunst werkelijk zullen missen', schreef Wim Beeren ooit. Asselbergs overleed in 1967 op 29-jarige leeftijd. Zijn schilderijen en tekeningen, die vaak van een groot engagement getuigen, zijn nu te zien in Galerie De Bleeker. T/m 25 jan, Bleekersvaartweg 18, Heemstede, do t/m zo 12-17u.

FONS WELTERS Op de tentoonstelling 'Urban living' geven vijf Berlijnse kunstenaars hun visie op de snel veranderende stad waarin zij leven. Te zien zijn door o.a. Heidi Speckers digitaal bewerkte foto's van stedelijke architectuur, een video waarin Daniel Pflumm zijn fascinatie voor de reclame- en muziekwereld toont en psychedelische schilderijen van Franz Ackermann. T/m 31 jan, Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

TEXTE ZUR KUNST De tentoonstelling 'Kunst, Texte, Kritik, Produktion' in Galerie d'Eendt omvat multiples van verschillende internationale kunstenaars als Vito Acconci, Daniel Buren, Georg Herold, Axel Hütte en Lawrence Weiner die door het Duitse tijdschrift Texte zur Kunst zijn uitgebracht. Voorafgaand aan de opening op za 10 jan vindt in het Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam) om 15u een discussie plaats tussen Eduard Beaucamp, Isabelle Graw en Antje von Graevenitz. T/m 8 febr, Spuistraat 270, Amsterdam. Do t/m za 12-18u, zo 14-18u.

ARCHIPEL Stichting Archipel, een centrum voor actuele beeldende kunst in Apeldoorn bestaat in 1998 tien jaar. De eerste tentoonstelling van dit jaar, met de titel 'Banket I' bestaat uit werk van kunstenaars die de afgelopen jaren de revue passeerden, onder wie Marlies Appel, Elizabeth de Vaal, Erzsébet Baerveldt en Sander Goosen. Tijdens de tentoonstellingsreeks 'Het Banket' die het hele jaar duurt, zullen verschillende projecten georganiseerd worden waarin kunstenaars en gasten uitgenodigd worden te eten, spreken en filosoferen. T/m 8 febr, Vosselmanstraat 402, Apeldoorn. Do t/m zo 13-17u.

CASCO Op de tentoonstelling 'Breakfast' van Begona Munos García, een Spaanse kunstenares, zijn twee videofilms te zien die net zo lang duren als de tentoonstelling dagelijks geopend is. Om het gevoel van 'real time' te versterken zijn de openingstijden naar de ochtend verschoven. De toeschouwers kunnen het ochtendritueel van de kunstenares zo iedere ochtend opnieuw meemaken. T/m 8 febr, Casco, Oudegracht 366, Utrecht. Wo t/m zo 10u30-14u30.

MADE IN INDIA De tentoonstelling 'Made in India' is een gezamenlijk project van de zes galeries aan de Lijnbaansgracht. Vorig jaar maakte een groep kunstenaars een werkreis naar India. Veel van de werken die getoond worden zijn ter plekke in India gemaakt, andere zijn gebaseerd op ervaringen die daar zijn opgedaan. Deelnemende kunstenaars zijn: Judith Krebbekx (Galerie Van Wijngaarden), Juul Kraijer (Akinci), Ulay (Art Affairs), Remy Jungerman (Lumen Travo), Anne Marie Spijker (Galerie Oele) en V.N. Aji (Foundation for Indian artists). De opening is op za 10 jan om 17u. Lijnbaansgracht 314-318, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

EN VERDER Hans van den Ban en Jacques Vieille t/m 11 febr bij Wetering Galerie, Lijnbaansgracht 288, Amsterdam; Schilderijen van Steven Aalders t/m 14 febr bij Slewe Galerie, Kerkstraat 105A, Amsterdam; Schilderijen van Marc Mulders t/m 28 jan bij Galerie Barbara Farber - Rob Jurka, Singel 28, Amsterdam; Foto's van Oscar Lourens t/m 3 febr bij Stichting Het Museum, Stationsplein 17/3, Arnhem; Foto's van Bart Benschop en Hannah van Dam t/m 6 febr bij de LAK-galerie, Cleveringaplaats 1, Leiden.