Darter Scholten in kwartfinale

ROTTERDAM, 8 JAN. Zonder veel moeite heeft Roland Scholten zich gisteren geplaatst voor de kwartfinale van het officieuze WK darts in Frimley Green. De 32-jarige Hagenaar won met 3-1 van de Amerikaan Roger Carter. Scholten, de nummer drie van de plaatsingslijst, treedt morgen aan tegen Sean Palfrey, de Welshman die de flamboyante Bobby George gisteren uitschakelde.

Scholten ontdeed zich in de eerste ronde van landgenoot Co Stompé, een 35-jarige trambestuurder uit Amsterdam. Het bereiken van de laatste acht betekent voor Scholten een evenaring van zijn beste prestatie. Vorig jaar drong hij ook door tot de kwartfinale. Daarin verloor hij vervolgens van de Engelsman Mervynn King.

Eerder verzekerde Raymond van Barneveld, als eerste geplaatst in Frimley Green, zich al van een plaats in de derde ronde van de 21ste editie van The Embassy. Daarin komt de 30-jarige postbesteller uit Den Haag vanavond uit tegen de Engelse publieksfavoriet Steve Beaton, twee jaar geleden winnaar van het 'Wimbledon van de dartssport'.

Voor dartsmiljonair Bobby George, alias Mr Glitter, viel gisteren het doek in The Lakeside Country Club. De oudste deelnemer (52) van het toernooi leek kansloos tegen de linkshandige Palfrey, maar vocht zich wonderbaarlijk terug. In de vijfde en beslissende set trok Palfrey de wedstrijd echter alsnog naar zich toe, 3-2. George, verliezend finalist in 1980 en 1994, bespeelde het publiek als vanouds en nam na afloop met een kushandje afscheid van zijn vele supporters in de zaal.