Akzo voorziet doorgaande groei

Akzo Nobel verwacht voor dit jaar verdere groei, nadat het chemieconcern 1997 met succes heeft afgesloten. Akzo heeft vorig jaar bijna alle verwachtingen overtroffen, zo zei bestuursvoorzitter mr. C. van Lede gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak. Die verwachtingen waren al hoog gespannen. Bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal voorspelde financieel directeur J. den Hoed dat in 1997 de recordwinst van 1996 (1.318 miljoen gulden) met tegen de 20 procent zou worden overtroffen.

“Als je kijkt naar de gang van zaken in 1997, de toestand van de Westerse economieën en onze betrekkelijke geringe positie in Azië, dan hebben we goede redenen om voor 1998 positieve verwachtingen te koesteren”, aldus Van Lede. Hij zei echter niet in staat te zijn om precies in te schatten wat de verdere gevolgen van de Azië-crisis zullen zijn. “Maar we zullen moeten rekenen met meer onzekerheid.” Van Lede ziet in Azië wel minder groei, maar ook kansen voor overnemingen.